HjälpcenterHjälp
Silver
Spara på silvertackor

Ni väljer silver som sparmål.
För varje köp tilldelas ni dellar av stora silvertackor.

250g Gold
Ädelmetall med antibakteriell verkan

Tack vare dess bakteriedödande effekt, är silver så viktigt för medicinsk användning. Industrin drar nytta av denna effekt i kylskåp och tvättmaskiner. Redan de gamla egyptierna kände till denna effekt och uppbevarade dricksvatten i silverbesatta kärl.

Den högsta ledningsförmågan av alla metaller

Silver har den högsta elektriska och termiska ledningsförmågan av alla metaller och installeras i varje bilar, mobiltelefon och alla ljusomkopplare. Silver oxiderar inte och är oersättligt i industrin. .

Silver
förbrukas

Silver drar nytta av det faktum att det bara till en liten del anses vara investeringsmetall, för det andra att, största delen av den årliga nyproduktionen behövs för industriella ändamål.

"Det nödvändigt behövda och utgående silvret är inte riktigt värderat och utgör en unik möjlighet."
Ted Butler - Silveranalytiker
Sivlerreserverna håller på att ta slut

Silver kan inte utvinnas obegränsat. Den totala mängd som fortfarande kan extraheras uppskattas till cirka 510 000 ton och räcker endast ca. 20 år vid jämn utvinning.

Efterfrågan på silver stiger

Den världsomspännande vattenbristen leder till utveckling av nya sätt att producera vatten med silver. Den växande världsbefolkningen kräver elektrisk utrustning och efterfrågan på medicinsk användning ökar.

Ytterligare tillämpningsområden är solkraftverk. Solenergi är ett framväxande område som kräver ett högt framtida silverbehov.